Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα, χειμερινό ηλιοστάσιο κ άλλα

Ταραν ταραν!!!!Τα χριστούγεννα ειναι κ πάλι εδώ!Κ ευτυχώς χιόνισε λίγο για να μπούμε στο κλίμα γιατί μόνο με λαμπάκια κ χριστουγεννιάτικα δέντρα δουλειά δε γίνεται!Τρώμε κ καθημερινά τα pepparkakor  μας, τα lussebullar μας κ πίνουμε κ το glögg για να ζεσταθούμε- παρόλο που δεν εχει πολύ κρύο. Βδομάδα 51 λοιπόν αυτή η βδομάδα, προτελευταία του χρόνου, ενός χρόνου που είχε μεγάλες χαρές, μεγάλες λύπες κ εντονα συναισθήματα. Η αλήθεια ειναι οτι αισθάνομαι πολύ σοφότερη μετά απο ενα ακόμη χρόνο στην πλάτη μου απο πολλές αποψεις. Κ σε θέματα δουλειάς κ ανθρωπινων σχέσεων κ ανάληψης ευθυνών.
Επίσης σήμερα ειναι το χειμερινό ηλιοστάσιο, δηλ η μικρότερη μέρα του χρόνου. Μπορώ να πω οτι το διαπίστωσα ευκολα κοιτώντας έξω απο το παραθυρό μου, μα πότε προλαβε να νυχτώσει?Ευτυχώς που έχω βάλει τα φωτισμένα μου αστέρια στα παράθυρα κ φωτίζει λίγο!Απο αύριο όμως ξεκινά η μέρα να μεγαλώνει κ σε λίγο/αρκετό καιρό ποιος μας πιάνει!Γυαλιά ηλίου θα θέλουμε για να κοιμηθούμε!
Σε κάτι τετοιες περιπτώσεις ενα πράγμα σκέφτομαι συνήθως : Θέλω δε θέλω ο χρόνος θα περάσει, γιατί ο χρόνος τρέχει κ δε σταματά, οποτε τα καλύτερα ερχονται!Ας απολαύσω προς το παρόν το ζεστό κρασάκι μου κ ας ακούσω τα χριστούγεννιάτικα τραγουδια!
Α, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήμουν στο Βερολίνο με τα τέρατα/συχάματα κ περάσαμε πολύ ωραία!Τι όμορφα ειναι να συναντάς φίλους, μου έχουν λείψει ολοι!Κ το Βερολίνο πολυ ιδιαίτερη πολη, ειναι απο τις συνιστώμενες για επίσκεψη, σίγουρα θα ξαναπάω!

Καλές γιορτές σε όλους!Ακούστε κ το αγαπημένο μου τραγουδάκι

http://www.youtube.com/watch?v=YC6ctTT19mc

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

OXI

Λοιπον ξέρω ότι έχετε ενθουσιαστεί φίλοι μου που εχω γραψει τόσα posts μαζεμένα, αλλά η αλήθεια ειναι οτι εχω βάλει στόχο να αλλάξω. Προς το καλύτερο ελπίζω.
Πρώτα πρώτα αποφάσισα προχθές οτι θα μάθω επιτέλους να λέω όχι. Για το καλό το δικό μου αλλα κ των άλλων, γιατι δεν πάει άλλο αυτή η δουλειά. Κ παρακαλώ ειστε όλοι υπεύθυνοι να με βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια, γιατί στα 27 μου δεν ειναι κ πολύ εύκολο να αλλάξω.
ΟΧΙ λοιπόν, ειναι η sos λεξη της βδομάδας, ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Ξέρω οτι πέρασε η 28 Οκτωβρίου, αλλά τι να κάνω που γενικότερα καιω λίγο μαζουτ!
ΟΧΙ, οχι οχι (το επαναλαμβάνω στον εαυτό μου, μην ασχολειστε).
ΟΧΙ
ΟΧΙ
Την επόμενη φορά θα επιστρέψω με κάτι πιο ενδιαφέρον ελπιζω! Το ΣΚ θα ειμαι Βερολινο οποτε ολο κ κατι ενδιαφέρον θα εχω να σας πω!!Ναιιιιιιιιιιιι!!!!




Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σουηδικές συνήθειες

Σε ενάμιση μήνα έχω γεννέθλια, κλεινω 3 χρόνια στη Σουηδία! Προχθες λοιπόν καθόμουν κ σκεφτόμουν πόσο με εχει επηρεάσει αυτή η χώρα κ το συμπέρασμα που έβγαλα είναι : πολύ. Σας παραθέτω λοιπόν λίγες απο τις συνήθειες που φαντάζουν λίγο περίεργες για τα ελληνικά μυαλά.

1. Χαιρετώ πάντα τον οδηγό λεωφορείου, τον ταμία του σουπερμάρκετ, τον "σερβιτόρο" του καφέ κ πιθανόν κ κάποιον που θα συναντήσω στο διάδρομο του νοσοκομείου κ απλά τυχαίνει να φορά τα ίδια ρουχα με μένα κ να φέρει καρτελάκι στο πέτο. Τι κι αν δε γνωριζόμαστε, εφόσον θα έχουμε κάποιου είδους επαφή θα πρεπει να χαιρετηθούμε κι όλας.
2. Πληρώνω παντού με κάρτα. Τι κι αν θέλω να πάρω μια τσίχλα, ενα εισιτήριο λεωφορείου, εναν καφέ?Θα πληρώσω με κάρτα, γιατί ετσι.
3. Λέω συνέχεια ευχαριστώ, συνέχεια όμως κ χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
4. Όταν θα πάω για καφέ, θα πάρω κ ενα ωραιότατο συνοδευτικό γλυκό. Γιατί μου αξίζει.
5. Θα χιονίζει του κερατά, το χιόνι θα είναι μισό μέτρο κ όμως θα πάω κανονικά στη δουλεια κ όλοι θα κάνουν οτι δεν εχει συμβεί τίποτε ιστορικής σημασίας.
6. Παιρνω αδεια καθε μήνα κ κανείς δεν το βρίσκει περίεργο.
7. Μιλώ στον διευθυντή μου στον ενικό κ με το μικρό του όνομα.
Αυτά προς το παρόν, σίγουρα θα θυμηθώ κ άλλα οπότε σίγουρα θα ακολουθήσει κ sequel post.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Let it snow!!!!

Καλά το οτι θα περίμενα πως κ πως να χιονίσει δεν το περιμενα απο τον εαυτό μου, εχω αυτοξαφνιαστεί!Κ ναι λοιπόν προχθες χιόνισε!!!!!!!Βεβαια χθες το ελιωσε κ το βραδυ ξαναχιόνισε για να το λιώσει κ πάλι σημερα, αλλα που θα παει, το χιονι θα κερδίσει τη μάχη!!Οχι τιποτε αλλο εχω υποσχεθεί φέτος στους συναδέλφους Σουηδούς οτι θα μάθω να κάνω σκι κ πατινάζ!Αλλα γι'αυτό χρειάζεται χιόνι!!!!Αντε καιρέ σοβαρέψου λίγο να δουμε κ εμεις μια ασπρη μέρα!!Αντε για να μπαίνουμε σιγά σιγά κ σε κλίμα χριστουγεννιάτικο!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=aQzlJRjXSGY