Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Συμβουλές για επίδοξους μάγειρες/μαγείρισσες

Αγαπητοί μου αναγνώστες, γνωρίζω οτι πολλοί απο εσάς είστε δεινοί μάγειρες αλλά υπάρχουν κ κάποιοι ανεπίδεκτοι μαθήσεως όπως εγώ, θα ήθελα να σας μεταδώσω τις εμπειρίες μου, έτσι ώστε να μπορείτε να ξεγελάσετε την παρέα σας οτι ναι, είστε ο/η Master Chef!!!
Αρχικά χρειάζεστε κόσμο για να τους μαγειρέψετε, αλλιώς σιγά να μην σηκώσετε τα κουλά σας να βάλετε έστω κ νερό να βράσει! Μετά ρωτήστε τους, τι θέλετε να τους μαγειρέψετε -μπας κ πάρετε καμιά ιδέα γιατι απο φαντασία δε σκαμπάζετε. Η ερώτηση βέβαια μπορεί να είναι παγίδα, γιατι αν σας πουν κανένα πολύ δύσκολο φαγητο την πατήσατε. Στη συνέχεια ψάχνετε διακριτικά στο internet για τη συνταγη- οι συνταγες της παρεας ειναι πολυ χρησιμο site- ή ακόμη επιτρέπεται κ η χρήση τηλεφώνου για συμβουλές απο τη μανούλα, γιατι της μανούλας είναι πάντα πιο νόστιμα!
Κ εδώ είναι το πιο κρίσιμο σημείο, ζητάτε απο τους φίλους σας να σας βοηθήσουν, γιατι είναι πάντα πιο διασκεδαστικό να μαγειρεύεις με παρέα!Με αυτόν τον τρόπο θα μοιραστείτε κ την επιτυχία κ την αποτυχία!!!
Στο τέλος βέβαια δεν είναι σίγουρο αν θα φάτε ή τελικα θα παραγγείλετε απ'εξω, όμως σίγουρα θα το έχετε διασκεδάσει κ θα έχετε αποκτήσει εμπειρία για το επόμενο εγχείρημα στην κουζινα!
Απο οτι παρατηρείτε το post αυτο έρχεται μετά απο τις διακοπές των Χριστουγέννων. Τυχαίο;Δε νομίζω!

4 σχόλια:

  1. Τέλεια η ιδέα!
    Προσπαθήσαμε κι εμείς να το εφαρμόσουμε, αλλά επειδή η νοικοκυρά βαριόταν κάλεσε τα παιδιά και κάναμε soirée "fromage et vin" και τα παιδιά γύρισαν το "Κάτι καίγεται" με γλυκά.

    Θα εφορμόσω τη δική σου τακτική, αλλά τώρα θέλω να ανεβάσεις και την πιο πετυχημένη συνταγή (ή έστω αυτή που έχει προοπτικές να βελτιωθεί λίγο και να απογειωθεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξέχασες το βασικό συστατικό για να κλείσει η συνταγή!
    Επιτραπέζιο παιχνίδι ΜΕΤΑ το φαγητό (ποτέ δεν παίζουμε και να τρώμε μαζί!!) :)
    καλως όρισες πίσω μέντοραααα!! =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεκτές οι προτάσεις σου, αλλά αν δεν θες να δουν τα μυστικά της συνταγής;;; :Ρ
    Εκτός απο της Συνταγές της Παρέας πολύ καλό είναι και το hungry gr, οι συνταγές της γιαγιάς, και πολλά πολλά blogs μαγειρικλης που κυκλοφορούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευα, αυτο το κάτι καιγεται στην κουζινα ήταν πολυ νόστιμο τελικά!Εγω έπαιζα τον κριτη σ'αυτη την περιπτωση!Κρατήθηκα σε αποσταση απο την ήδη μία φορά καμένη κουζίνα!
    Τερατάκι εχεις δίκιο, με επιτραπέζιο μετα το φαγητό ξεχνιέται ακόμη κ το φαγητό που έχει γινει λύσσα!
    Δημο, απο οτι καταλαβες, προς το παρόν αντιγράφω συνταγές αλλων κ μάλιστα όχι με πολύ μεγάλη επιτυχια οποτε τι μυστικα να έχω?? Ευχαριστω για τις προτάσεις των blogs θα μου φανούν σίγουρα χρήσιμα, στο στοιχημα που έχω βάλει φέτος να γινω καλή νοικοκυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή