Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μια μικρή περιήγηση στη γειτονιά


Καλησπέρα!!
Ξέρω ξέρω όλοι έχετε παράπονα γιατι εχω να γραψω κάτι μήνες, αλλά πραγματικά δε φταίω εγώ, αλλά ο καμμένος, ο/η Άλεξ! Για όσους δεν καταλάβατε θα σας εξηγήσω σε άλλο ποστ.
Τις τελευταίες 10 μέρες εχω κάνει πρώτο σπίτι μου το νοσοκομείο κ πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι έξυπνο να γράψω, αλλά είπα να σας δείξω κάποιους άλλους λόγους που δεν εχω γράψει τίποτε όλο αυτόν τον καιρό. Όχι δε θα σας κάνω περιήγηση στο νοσοκομείο που δουλεύω, αλλά μια μικρή περιήγηση στις πόλεις που επισκέφτικα τους τελευταίους 2 μήνες!

Κ ξεκινώ με το Ελσίνκι!Παρόλο που το επισκέφτηκα στα τέλη Ιουλίου, όταν έσκαγε ο τζίτζικας στην Ελλάδα, εκεί ψιλοέβρεχε, ψιλοφυσούσε κ γενικότερα δεν είχε καιρό που θα ζήλευε ένας τουρίστας!! Μπορώ να σας πω οτι το κέντρο της πόλης περπατιέται άαανετα, αλλιώς υπάρχουν κ τράμ κ μετρό. Μπορεί κανείς να επισκευθεί το κτίριο Φιλάνδια, το οποίο είναι πολύ γνωστό αν κ εγώ δεν ενθουσιάστηκα, ίσως γιατί έκαναν έργα παντού τριγύρω. Επίσης, πολύ αξιόλογο είναι το μουσείο μοντέρνας τέχνης το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα!Με θέα τη θάλασσα κ τοποθετημένη σε ενα λόφο, βρίσκεται η επιβλητική ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία. Το λιμάνι είναι πολύ όμορφο, έχει τουλαχιστον τις Κυριακές ανοιχτή αγορά όπου μπορεί κανείς να απολαύσει φρεσκομαγειρευένα ψαρικά σε διάφορες γευσεις. Επίσης απο το λιμάνι ξεκινούν κάθε τεταρτο περίπου καραβάκια που σε πηγαίνουν σε κάποια απο τα νησάκια που βρίσκονται τριγύρω. Τα νησάκια είναι πολύ όμορφα, εχουν ταβερνουλες κ μαγαζια, παλιά κάστρα κ υπέροχη θέα! Κατα τ'άλλα για τους λάτρεις της βραδυνής ζωής, το κέντρο είναι γεμάτο με μπαράκια κ κλαμπς, υπάρχουν πολλές ντοπιες μπύρες να δοκιμάσετε κ φυσικά ο κόσμος χορεύει!!! Τέλος, αν κ δεν έχω προσωπική εμπειρία απο το φαγητό εκεί, προτείνω το εστιατόριο ZETOR -ναι ναι είναι η μάρκα του τρακτερ που πιθανώς να είχε ο παππούς σας- το οποίο είναι διακοσμημένο σαν αγροτόσπιτο κ έχει τοπικές σπιτικές γεύσεις!Κ βρίσκεται σε μια οδο που λεγεται κατα προσεγγιση Καϊβοπιχάλα!!! χαχααχαχα
Απο φιλνανδικά μην περιμένετε να καταλάβετε ούτε λέξη!Δεν παίζεται αυτή η γλώσσα!!Αν είστε τυχεροί θα βρείτε κάποιον να μιλά αγγλικά. Το οτι ξέρουν σουηδικά πάντως είναι μύθος, εγω μιλώ καλύτερα απο αυτούς!
Για τέλος σας εχω κ λίγες φωτογραφίες έτσι για να ζηλέψετε!Ευχαριστίες στην Ε, για την παρέα!

Θέα απο ένα απο τα νησάκια που σας περιέγραψα!


Ένα απο τα πολλά πάρκα κ γλυπτά


Ίσως ο πιο εμπορικός δρόμος της πόλης!

Δεν έχει χώρο να γράψω για τη Γλασκώβη κ τη Ναντ! :-(
Δεν πειράζει, ευκαιρία για καινούρια ποστς!

Κ μη ξεχνάτε να ταξιδεύετε! Θα δείτε τον κόσμο με άλλο μάτι!

3 σχόλια:

  1. Να δω πότε θα κάνεις ποστς για την Βαρκελώνη! :Ρ
    Ο/Η Άλεξ φταίει για όλα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να δείτε μαζί με τη χώρα και τη ιατρική με άλλο μάτι.. Erasmus + ΑνταλλαYES!! =)

    Ο μέντορας μου είναι εδώ και bloggarei!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνε κάτι με τα σχόλια βρε Λεμονίτα να μπορώ να κάνω πιο εύκολα (via Facebook for example) www.disqus.com :-)

    Ή όταν έρθεις δώσε μου 30 λεπτά το πολύ με ένα laptop, wifi και το blog σου (μουχαχαχα)

    Δοκίμασε το Windows Live Writer για να γράφεις τα post σου αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή